Ajuta-ne sa eliberam presiunea de pe spitale prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe venit

În această perioadă atât de intensă și plină de provocări, Fundația Regina Maria se străduiește, ca întotdeauna, să fie cât mai de folos societății, utilizând expertiza noastră de aproape 10 ani în domeniul medical, acolo unde este nevoia mai mare.

Copy_of_Copy_of_FB_Cover_1898_x_786

Știm că și voi sunteti gata să ajutați și încercați să găsiți cele mai bune căi pentru a o face.

De aceea vă cerem sprijinul și vă oferim totodată prilejul de a fi în continuare de folos, mai ales că până pe data de 31 martie se poate face redirecționarea celor 20% din impozitul pe venit al companiilor pe primul trimestru fiscal.

În lupta noastră din “linia a doua”, am înțeles că cea mai importantă direcție în care ne putem implica acum este să sprijinim diminuarea presiunii pe sistemul medical de stat, să încercăm să ținem spitalele și camerele de gardă libere pentru pacienții infectați cu COVID-19.
Am lansat pentru toate acestea FONDUL DE NECESITATE
Pentru a putea fi pregătiți să reacționăm rapid pe măsură ce situația evoluează, am lansat FondulDeNecesitate la care vă invităm să contribuiți!

Ce ne propunem să facem?
Preluăm medical pacienții sociali și pe cei în risc, neinfectați cu COVID19
În dorința de a limita afluxul de pacienți neinfectați cu COVID19, în special al celor cu boli cronice sau cu grad mare de risc, înspre spitalele de stat (camerele de gardă sau serviciul de ambulanță), luptăm să asigurăm servicii medicale unui număr cât mai mare de pacienți prin intermediul celor două policlinici gestionate direct de către fundația noastră: Policlinica Socială Baba Novac și Policlinica Sala Palatului.

ATENȚIE: categoriile de pacienți de care ne ocupăm noi, nefiind asigurați sau având venituri prea mici pentru a-și putea permite service medicale în privat, sunt în general cei care apelează cel mai frecvent la Serviciul de Ambulanță și la camerele de gardă ale spitalelor!
Cine va beneficia de serviciile noastre?

➽ Accentul va fi pus în primul rând pe pacienții neasigurați și pacienții cu venituri mici, dar si restul pacienților care ne cunosc și se bazează pe noi, în special vârsnticii și cronicii care au nevoie constantă de monitorizare și tratament (în acest moment avem 5.500 de pacienți curenți); toți aceștia vor primi servicii medicale complete, de la sfaturi medicale telefonice la consulturi directe, analize de laborator, investigații specifice, etc.

➽ Pacienții neasigurați vor primi inclusiv medicația necesară pentru următoarele luni, astfel încât să limitam cât mai mult deplasarea lor în afara domiciliului.

➽ Vom prelua cazuri de la medicii de familie vârstnici (peste 60 de ani), care au pacienți în proximitatea policlinicilor noastre și care au nevoie și de consulturi și investigații directe, nu doar suport telefonic.

Pentru ce avem nevoie de fonduri

➽ susținerea personalului medical din cele două clinici (medici și asistente)

➽ echipamente de protecție și dezinfectante

➽ analize de laborator și investigații specifice

➽ consumabile medicale

➽ cheltuieli administrare clinici (utilități, etc)
Identificăm nevoi punctuale ale spitalelor și intervenim pentru soluționarea lor

Am identificat pentru moment că există în aproape toate spitalele de stat ventilatoare defecte, care, dacă ar fi reparate, ar putea să crească baza de echipamente de acest fel cu 50%!

➽ În acest moment, vrem să repăram cele 8 ventilatore din Spitalul Matei Balș și 3 din Spitalul Victor Babeș, care au fost deja investigate și care într-un timp foarte scurt pot salva vieți.

➽ În același timp, vor fi servisate și cele 50 de ventilatoare funcționale, pentru a fi pregătite pentru activitatea viitoare.

➽ O primă reparație a acestor 8 ventilatoare și servisarea celor 50 ventilatoare funcționale se estimează la aproximativ 51.000 euro.
Cum puteți contribui la FONDUL DE NECESITATE?
➽ Prin donație directă în contul Fundației CMU Regina Maria RO70RZBR0000060012785673

➽ Prin SMS cu cuvântul “SOARTA” la 8844 pentru 2 euro lunar

➽ Online AICI

➽ Prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit pe primul trimestru fiscal, până la 31 martie 2020
Dragii noștri, suntem conectați și alerți, căutăm în permanență soluții să fim de folos și vă vom ține la curent cu toate acestea.

Suntem încrezatori că vom depăși cu bine această perioadă, care ne va ajuta să ne descoperim cu toții valori personale profunde și calități de care poate nu eram conștienți că le avem!

Să rămânem sănătoși!

FUNDATIA REGINA MARIA